+30 210 9734853 info@demenegas.gr

Εξυπηρέτηση Πελατών

Συχνές ερωτήσεις

Τι να προσέξω πριν επιλέξω τον κατασκευαστή πορτών και παραθύρων αλουμινίου?

Α) Επιλέξτε πιστοποιημένο κατασκευαστή.Πιστοποιημένο από ανεξάρτητο φορέα για την διαδικασία παραγωγής,όχι μόνο από την εταιρεία πάροχο του συστήματος.

Β )Προσέξτε τις ‘’παγίδες’’ στις προσφορές.Συγκρίνεται όχι μόνο την σειρά των προφίλ αλουμινίου,αλλά επίσης τους μηχανισμούς,τις βαφές και τους υαλοπίνακες.Η ποιότητα των εξαρτημάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια ζωής του κουφώματος.Ρωτήστε για αυτά.!

Γ) Επισκεφτείτε το εργαστήριο του κατασκευαστή.Μια ματιά για το επίπεδο οργάνωσης του κατασκευαστή θα σας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα.

Δ) Δείτε πραγματικά έργα του κατασκευαστή.Πάνω από ένα.

Ε) Το σύστημα(σειρά αλουμινίου)δεν έχει σχέση με τη ποιότητα κατασκευής.Η σωστή λειτουργία ενός παραθύρου αλουμινίου και η αντοχή στο χρόνο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Σειρά-εξαρτήματα-υαλοπίνακες-τρόπος κατασκευής και τοποθέτηση παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Τι κερδίζω αν αλλάξω τα παλαιά κουφώματα με νέα?

Είναι πια γνωστό ότι ενας από τους κύριους λόγους απώλειας ενέργειας στα κτίρια είναι τα παλαιού τύπου κουφώματα.Τα κουφώματα νέας τεχνολογίας ακολουθώντας τις παραμέτρους του κτιρίου εξασφαλίζουν τον περιορισμό της απώλειας αυτής στη μεν θέρμανση-ψύξη εώς 35%,αύξηση της ηχομείωσης ως 100%,της αεροδιαπερατότητας ως 100% και της υδατοπερατότητας κατά 100% επίσης.

Σύντομο παραδειγμα.

Κατοικία 85τ.μ με συνολική επιφάνεια υάλωσης 15τ.μ.(μονή υάλωση με U-value 5.7 W/(m²*K)),έτος κατασκευής 1973.

Ας θεωρήσουμε ότι μια κρύα χειμερινή μερα με εξωτερική θερμοκρασία 6°C και εσωτερική θερμοκρασία 24°C.Διαφορά θερμοκρασίας 18°C.Αυτό σημαίνει πως οι θερμικές απώλειες της οικίας εξ’αιτίας των παλαιών παραθύρων ειναι 5.7 x 15 x 18 = 1.539 Watts.Αν λοιπόν στην ίδια κατοικία με την ίδια διαφορά θερμοκρασίας αλλάξουμε τα παλαιά κουφώματα με νεά θερμοδιακοπτώμενα κουφώματα με Uw 2.0 W/(m²*K) θα έχουμε τις ακόλουθες θερμικές απώλειες  2 x 15 x 18 = 540 Watts.

Αν υπολογίσουμε λοιπον το κόστος ρεύματος για τις ανάγκες θέρμανσης με παλαιά παράθυρα τη περίοδο Νοεμβρίου –Φεβρουαρίου και ψύξης την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου στα 0,12€/ kWh έως τις 2000 kWh  τότε στις 12 ώρες έχουμε κόστος 8,21€ που στο τετράμηνο μεταφράζεται σε κόστος των θερμικών απωλειών 985€ για 2000kWh.Με την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και κάνωντας τον ίδιο υπολογισμό με τις ίδιες παραμέτρους το κόστος των θερμικών απωλειών μειώνεται σε  345,6€/τετράμηνο. Εξοικονομούμε δηλαδή 639,4€/τετράμηνο απλά αλλάζοντας τα κουφώματα!

Τι είναι ο συντελεστής Uw στα παράθυρα?

Uw είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος αλουμινίου.Δίχνει την ποσότητα της θερμικής ενέργειας που ‘’μεταφέρει’’ ένα κούφωμα από έξω-μέσα και το αντίθετο.Βγαίνει από μαθηματικό τύπο λαμβάνοντας ως παραμέτρους τα προφίλ αλουμινίου αλλά και τον υαλοπίνακα.Όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής τόσο λιγότερη ενέργεια μεταφέρεται.

Πληροφορίες

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Διεύθυνση: Σουφλίου 17, Αγ. Δημήτριος 173 43

Τηλέφωνο επικοινωνίας:+30 210 9734853

Ωράριο: 7.00 – 17.00 Δευτέρα – Παρασκευή, 7.30 – 15.00 Σάββατο

Κανόνες συντήρησης και σωστής λειτουργίας

 

Τα κουφώματα πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν με προσοχή και σχολαστικότητα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται κατά τον τερματισμό ανοίγματος του κουφώματος, ώστε να μην προκληθεί βλάβη σε παρελκόμενο εξάρτημα ή μηχανισμό.

Καθαρίζετε τα κουφώματα με μαλακό πανί και ουδέτερα υγρά καθαρισμού συχνά, μέσα-έξω. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ οξέα ή άλλα δυνατά υγρά καθαρισμού. Δεν τρίβουμε τα κουφώματα με βούρτσες ή άλλα υλικά που χαράσσουν.

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μελετημένα να δέχονται και να αποβάλουν τα νερά της βροχής διαμέσου των νεροχυτών αποροής υδάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αποβάλουν ποσότητες νερού που πέφτουν πάνω τους με μεγάλη πίεση όπως όταν τους ρίχνουμε ποσότητες νερού με την πίεση λάστιχου ποτίσματος. Συνίσταται να αποφεύγεται αυτή η μέθοδος καθαρισμού.

Στις υποχρεώσεις του πελάτη είναι το γενικό σέρβις των κουφωμάτων κάθε τρία χρόνια για να διατηρείται η σωστή λειτουργία.

Η εταιρία αναλαμβάνει το κόστος των εξαρτημάτων του σέρβις σε περίπτωση που η αντικατάσταση δεν είναι υπαιτιότητα του πελάτη.

Σε όλες τις περιπτώσεις το κόστος εργασία αναλαμβάνεται από τον πελάτη.
Καλέστε μας